Hoe te rangschikken in 2019: de SEO-checklist

Het is al moeilijk genoeg om niet-SEO’s uit te leggen hoe ze een webpagina moeten rangschikken. In een steeds gecompliceerder veld moet je, om het goed te doen, goed omgaan met een grote verscheidenheid aan gedetailleerde onderwerpen. Deze editie van Whiteboard Friday behandelt een checklist van negen punten van de belangrijkste items die je moet afstrepen om in het nieuwe jaar te rangschikken – en misschien wat hints te krijgen over hoe je het ook aan anderen kunt uitleggen.

SEO Checklist

Howdy, Moz-fans en welkom bij een speciale nieuwjaarseditie van Whiteboard Friday. Deze week gaan we bekijken hoe u in 2018 kunt rangschikken in een korte checklist-indeling.

Dus ik weet dat velen van jullie zich soms afvragen: “Goh, het voelt overweldigend om te proberen iemand buiten het SEO-vak uit te leggen hoe een webpagina gerangschikt kan worden.” Weet je wat? Laten we dat deze week een beetje onderzoeken op Whiteboard Friday. Ik stuurde een tweet met de vraag: ‘Stuur me een korte checklist met maximaal 280 tekens’, en ik kreeg geweldige reacties terug. Ik heb een aantal mensen hier gecrediteerd wanneer ze hebben bijgedragen. Er is heel veel detail om te rangschikken in de SEO-wereld, om te proberen te rangschikken in de resultaten van Google. Maar als we ons terugtrekken, als we breed gaan, denk ik dat slechts een paar items, in feite alleen de negen die we hier hebben, je in feite door het grootste deel van wat nodig is om het komende jaar te rangschikken, kan doornemen. Laten we daar eens in duiken.

1. Crawlbare, toegankelijke URL’s

We willen dus dat de spinnen van Googlebot naar deze pagina kunnen komen om de inhoud die daar staat te lezen in een voor tekst leesbaar formaat, om afbeeldingen en visuals of video of insluitingen of iets anders te begrijpen dat je op een bepaalde manier op de pagina hebt staan die ze in hun webindex kunnen plaatsen. Dat is cruciaal. Zonder dat doet niets van de rest van dit spul er zelfs toe.

2. Zoekwoordonderzoek

We moeten de woorden en uitdrukkingen kennen en ontdekken die zoekers daadwerkelijk gebruiken om op te lossen of om antwoorden te krijgen op het probleem dat ze in jouw wereld hebben. Dat zouden problemen moeten zijn die uw organisatie, uw website daadwerkelijk probeert op te lossen, die uw inhoud hen zal helpen oplossen.

Wat u hier wilt, is een primair trefwoord en hopelijk een reeks gerelateerde secundaire zoekwoorden die de intentie van de zoeker delen. Dus de bedoeling van al deze termen en uitdrukkingen moet hetzelfde zijn, zodat dezelfde inhoud het kan dienen. Wanneer u dat doet, hebben we nu een primaire en een secundaire set zoekwoorden die we kunnen targeten in onze optimalisatie-inspanningen.

3. Onderzoek de SERP om erachter te komen wat volgens Google relevant is voor de zoeker

Ik wil dat je wat SERP-onderzoek doet, wat betekent dat je een zoekopdracht uitvoert in Google, kijkt wat er bij je terugkomt en vervolgens uitzoekt wat Google gelooft dat relevant is voor de zoekwoordenzoekopdrachten. Wat is volgens Google de inhoud die de vraag van deze gebruiker zal beantwoorden? Je probeert de bedoeling te achterhalen, het type inhoud dat vereist is en welke ontbrekende stukjes er ook zijn. Als je gaten kunt vinden waar, hé, niemand dient dit, maar ik weet dat mensen er een antwoord op willen, dan kun je misschien die leemte opvullen en die rangorde overnemen. Met dank aan Gaetano, @gaetano_nyc, voor de geweldige suggestie hierover.

4. Laat de meest gezaghebbende persoon inhoud maken die het doel van de zoeker dient

Er zijn hier drie elementen. Ten eerste willen we een werkelijk geloofwaardige, waardige versterking persoon of personen om de inhoud te creëren. Waarom is dat? Welnu, want als we dat doen, maken we versterking, maken we linkbuilding, maken we social sharing veel waarschijnlijker en wordt onze inhoud geloofwaardiger, zowel in de ogen van zoekers en bezoekers als ook in de ogen van Google. Dus voor zover dat mogelijk is, zou ik u dringend willen aansporen om het te doen.

Vervolgens proberen we het doel van de zoeker te dienen en hun taak op te lossen, en we willen dat beter doen dan wie dan ook op pagina één, want als we dat niet doen, zelfs als we veel van deze andere hebben geoptimaliseerd dingen, na verloop van tijd zal Google beseffen, weet je wat? Zoekers zijn gefrustreerd over uw resultaat in vergelijking met andere resultaten en ze zullen die andere mensen hoger rangschikken. Veel dank aan Dan Kern, @kernmedia op Twitter, voor de geweldige suggestie hierover.

5. Publiceer boeiende titeltags en metabeschrijvingen

Ja, Google gebruikt de metabeschrijving nog steeds vrij vaak. Ik weet dat het lijkt alsof ze dat soms niet doen. Maar in feite is er een hoog percentage van de tijd dat de daadwerkelijke metabeschrijving van de pagina wordt gebruikt. Er is een nog hoger percentage waar de titel wordt gebruikt. De URL, terwijl Google deze soms afkapt, wordt ook gebruikt in het fragment en in andere elementen. We zullen later praten over schema en andere soorten markeringen. Maar het fragment is iets dat cruciaal is voor uw SEO-inspanningen, omdat dat bepaalt hoe het wordt weergegeven in het zoekresultaat. Hoe Google uw resultaat weergeeft, bepaalt of mensen op uw vermelding of die van iemand anders willen klikken. Het fragment is jouw kans om te zeggen: “Kom op mij klikken in plaats van die andere jongens.” Als je dit kunt optimaliseren, zowel vanuit een trefwoordperspectief met de woorden en zinnen die mensen willen, als vanuit een relevantie en een puur tekenend perspectief, kun je echt winnen.

6. Gebruik intelligent primaire, secundaire en gerelateerde zoekwoorden

Gerelateerde zoekwoorden, dat wil zeggen die semantisch verbonden zijn die Google als essentieel beschouwt om hen te bewijzen dat uw inhoud relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker – in de tekstinhoud van de pagina. Waarom zeg ik hier tekstinhoud? Want als je het puur in visuals of in video of een ander insluitbaar formaat zet dat Google niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk kan ontleden, eeh, tellen ze het misschien niet. Ze behandelen het misschien niet, want dat is eigenlijk inhoud op de pagina en u moet Google bewijzen dat u de relevante zoekwoorden op de pagina heeft.

7. Gebruik rich snippets en schema-opmaak om de inhoud te verbeteren

Dit is niet voor iedereen mogelijk. Maar in sommige gevallen, in het geval dat u in Google-nieuws komt, of in het geval dat u zich in de receptenwereld bevindt en u visuals en afbeeldingen kunt krijgen, of in het geval dat u een mogelijkheid voor aanbevolen fragmenten heeft en u kan de visual voor dat aanbevolen fragment samen met dat krediet krijgen, of in het geval dat je rich snippets kunt krijgen rond reizen of rond vluchten, andere branches die het schema nu ondersteunt, nou, dat is geweldig. U moet van die kansen profiteren.

8. Optimaliseer voor paginasnelheid

Ik bedoel, zie er geweldig uit vanuit een visueel UI-perspectief en zie er geweldig uit vanuit het perspectief van een gebruikerservaring, laat iemand de hele weg doorgaan en zijn taak op een gemakkelijke, bevredigende manier uitvoeren op elk apparaat, met elke snelheid, en maak het ook veilig. Beveiliging is van cruciaal belang. HTTPS is niet het enige, maar het is een groot deel van waar Google op dit moment om geeft, en HTTPS was een grote focus in 2016 en 2017. Het zal zeker een focus blijven voor Google in 2018.

9. Wie helpt dit te versterken en waarom?

Als je dat geweldige antwoord hebt, bedoel ik een specifieke lijst van mensen en SEO-publicaties die je zullen helpen het te versterken, je moet uitvoeren om solide links en vermeldingen en mond-tot-mondreclame te krijgen op internet en op sociale media, dus dat uw inhoud kan worden gezien door de crawlers van Google en door mensen, door mensen als zeer relevant en van hoge kwaliteit.

Je doet al deze dingen, je gaat heel goed scoren in 2018. Kijk uit naar je opmerkingen, je toevoegingen, je bijdragen en voel je ook vrij om door de tweet-thread te bladeren.

Dank aan iedereen die via Twitter heeft bijgedragen en aan iedereen die ons hier op Moz en Whiteboard Friday in 2017 heeft gevolgd. We hopen dat je een geweldig jaar voor de boeg hebt. Bedankt voor het kijken. Wees voorzichtig.

Door: Rand Fishkin

×